Cum s-ar putea încălzi bucureștenii în iarna asta?

gabriela-firea-pentru-primarieSe anunță a fi o iarnă cruntă pentru trompeta pesedistă denumită Gabriela Firea, dar și pentru ceilalți primari din București. Temperaturile negative încep să macine nervii celor care așteaptă ca niște calorifere să se încălzească, dar și pe ai celor care așteaptă în stațiile viitorului falimentar STB SA cu mult mai mult decât ar trebui să aștepte dacă s-ar respecta graficul afișat pe site-ul lor.

Gabriela Firea a promis transport în comun gratuit și de calitate și ne-am ales cu transport în comun în condiții asemănătoare cu cele de acum 30 de ani.

Gabriela Firea a promis multe, dar s-a apucat să creeze inginerii financiare cu ajutorul zecilor de firme municipale. A transformat RATB-ul în STB SA deoarece, spunea dânsa, „prin transformarea în societate pe acțiuni a RATB se vor asigura condițiile pentru o funcționare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitate și cu posibilitatea de participare la licitații și de accesare a fondurilor europene.”, dar mă tem că au fost niște motive mai obscure la baza acestei transformări, deoarece în afară de nume și de știri potrivit cărora activele noii societăți au fost depuse drept gaj la fisc pentru datoriile către stat.

De ce trebuie să înghețe bucureștenii în apartamente sau așteptând în stații autobuze care ar trebui să vină? Pentru că doamna Firea a plătit niște milioane de euro către Biserica Ortodoxă Română, altele pe campanii publicitare de prea mărire, s-au mai scurs bani frumoși și prin SRL-urile municipalității și cine știe prin ce alte mijloace sau spectacole de prost gust.

Acum, că nu mai are spatele guvernării asigurat, m-aș aștepta ca doamna Gabriela Firea să fie luată la întrebări de către organele abilitate ale statului pentru fiecare bănuț cheltuit din buzunarul contribuabililor, deoarece singura speranță de a se încălzi a multor bucureșteni ar fi aceea de a o vedea pe doamna Firea în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.