De ce au scăzut salariile din sănătate?

Salariile din sănătate nu au scăzut, ba chiar au crescut semnificativ pentru anumite categorii. Protestele din aceste zile se datorează scăderii veniturilor pentru anumite categorii de lucrători din sănătate.

Brambureala cu care s-au făcut recentele schimbări în legea salarizării a produs un paradox: au crescut salariile, dar au scăzut veniturile. Orice salariat este interesat de banii pe care îi primește pentru munca prestată și nu îi pasă de sumele mari ce i se vehiculează într-un fluturaș!

Guvernul a mărit anumite salarii brute ale cadrelor medicale în timp ce a plafonat sumele ce pot fi acordate pentru sporuri la 30% din totalul cheltuielilor cu salariile. Acest lucru, coroborat și cu noile modificări în ceea ce privește trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului, au făcut ca foarte mulți dintre cei ce lucrează în sănătate să primească mult mai puțini bani comparativ cu lunile precedente.

Oare speră guvernanți că se vor putea bate cu pumnii în piept că au mărit salariile în condițiile în care puterea de cumpărare a românilor va fi mai mică?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.